Ілон Маск: Виробництво машин перестане бути головним бізнесом Tesla

Ілон Маск: Виробництво машин перестане бути головним бізнесом Tesla

За словами голови компанії, основною діяльністю у довгостроковій перспективі стане випуск роботів.
У четвер увечері глава компанії Tesla Ілон Маск провів традиційний щорічний виступ перед акціонерами. Серед іншого він показав фотографію рук робота Tesla Optimus, якого повністю розсекретять 30 вересня поточного року.


У виробництво людиноподібного робота Optimus планують запустити вже наступного року. Це дуже амбітний проект, але Маск наголосив, що саме він є пріоритетним. Більше того, глава компанії заявив, що у довгостроковій перспективі виробництво роботів, ймовірно, стане основним бізнесом для Tesla, а випуск автомобілів відійде на другий план.


Поки що про Optimus відомо тільки те, що це буде людиноподібний робот, у «мозках» якого використовують напрацювання автопілота Tesla. Спочатку його передбачалося використовувати на нудних та шкідливих виробництвах, де люди працювати не хочуть.


Де випускатимуть Tesla Optimus поки не відомо, але Маск підтвердив будівництво чергового, вже п'ятого заводу в Америці, вважаючи автомобільні підприємства в Каліфорнії та Техасі, гігафабрику батарей у Неваді та виробництво сонячних батарей у штаті Нью-Йорк. Наступний завод, мабуть, почнуть будувати у Канаді. Про це прямо вказав сам Маск, нагадавши, що він наполовину канадець.


Глава Tesla виріс у Південній Африці, звідки родом його батько. Проте мати підприємця справді народилася та виросла у Канаді.
додано 22.08.22

Якщо вам сподобався цей матеріал, поділіться ним із вашими друзями

Зворотній дзвінок
Готово
Закрити
Закрити
Кошик
Закрити
Оформити замовлення
Продовжити покупки
Авторизація
Реєстрація
Ваш e-mail*
Ваш пароль*
Підтвердження пароля*
Назва підприємства
Контактний телефон
Зареєструватися
Відновити пароль
OK
Закрити