Goodyear буде використовувати соєву олію у всіх шинах до 2040 року

Goodyear буде використовувати соєву олію у всіх шинах до 2040 року

Компанія Goodyear Tire & Rubber повідомила, що минулого року вона змогла розширити використання у виробництві шин екологічно чистих матеріалів – соєвої олії та силіки, що отримується з рисового лушпиння.
У своєму звіті про сталий розвиток за 2021 рік, опублікованому 23 червня, виробник шин повідомив, що за останні три роки він замінив технологічні олії на основі викопних ресурсів соєвими оліями в 27% шин, що виробляються. "Наша довгострокова мета - повністю замінити нафтопродукти на екологічно чисті альтернативи до 2040 року - залишається в силі", - додає Goodyear.
На тлі зростання використання соєвої олії Goodyear виявила необхідність формалізувати свої стандарти відповідальних закупівель цієї сировини. У результаті в 2021 році виробник шин опублікував свою політику закупівель соєвої олії, мета якої – допомогти переробникам та фермерам впроваджувати сучасні методи, а також приймати вірні екологічні та соціальні рішення, пов'язані з вирощуванням, збиранням та переробкою соєвих бобів.
До 2030 Goodyear планує створити шину, повністю виготовлену з екологічно чистих матеріалів. "Наші вчені та інженери вже досягли значного прогресу в досягненні цієї мети - вони розробили шину, що на 70% складається з екологічних матеріалів", - заявила компанія.
Концепт-шина, про яку йдеться, містила 13 еко-інгредієнтів, у тому числі три різних види техвуглецю, виробленого з метану, двоокису вуглецю та рослинної олії, а також соєву олію, силіку з рисового лушпиння та поліестер з перероблених старих пластикових пляшок та інших пластикових відходів.
Ще однією ключовою екологічною технологією Goodyear є використання силіки з рисового лушпиння як альтернатива звичайної силіки, виробництво якої вважається дуже енергоємним.
У 2018 році Goodyear поставила собі за мету подвоїти використання рисової силіки до 2021 року. До 2019 року компанія досягла помітного прогресу і збільшила використання та збільшило використання на 74%, однак пандемія Covid-19 уповільнила процес, і використання еко-силіки у 2020 році зросло лише на 47% порівняно з 2018 роком. Однак у 2022 році Goodyear вдалося наростити обсяги використання силіки з рисового лушпиння до рівня, що перевищує запланований раніше на 2021 рік.
Силіка виготовляється із золи рисового лушпиння – побічного продукту переробки рису – і використовується як наповнювач для поліпшення характеристик шин.
додано 06.07.22

Якщо вам сподобався цей матеріал, поділіться ним із вашими друзями

Зворотній дзвінок
Готово
Закрити
Закрити
Кошик
Закрити
Оформити замовлення
Продовжити покупки
Авторизація
Реєстрація
Ваш e-mail*
Ваш пароль*
Підтвердження пароля*
Назва підприємства
Контактний телефон
Зареєструватися
Відновити пароль
OK
Закрити