Michelin розробляє шини для Mercedes-AMG One

Michelin розробляє шини для Mercedes-AMG One

Щоб покращити характеристики гіперкара Mercedes-AMG One, компанія Michelin була обрана для розробки індивідуальної шини, призначеної для використання на дорогах загального користування, у результаті чого була випущена модель Pilot Sport Cup 2 R MO1.


Шина була розроблена у тісній співпраці з Mercedes-AMG, щоб гарантувати, що вона доповнить рівень продуктивності автомобіля як на дорозі, так і на трасі. Сликова шина також була розроблена лише для використання на треку.
USE-FIRST-702x459.jpg

«Michelin і AMG дуже рано розпочали співпрацю у цьому проекті, — пояснив Бертран Френкель, менеджер з розробки шин Supersport OEM у Michelin. «Дві команди працювали разом упродовж усієї програми. Ці обговорення дозволили Michelin розробити особливу шину із надзвичайно високими характеристиками, що дозволяє розкрити потенціал цього виняткового автомобіля».


Pilot Sport Cup 2 R MO1 забезпечує дуже високий рівень зчеплення та зносостійкості завдяки особливому вибору гумової суміші, створеної в результаті автоспорту. Цей склад у поєднанні зі спеціальною бортовою зоною, розробленою для AMG ONE, забезпечує відмінні рівні зчеплення, стійкість на високих швидкостях, швидше проходження поворотів, а також зчеплення і балансування при виході з поворотів.


У шині також використовується безліч інших технологій, розроблених Michelin, у тому числі гібридний ремінь з араміду та нейлону для точного кермового керування. Крім того, зовнішнє плече, посилене спеціальною гумою, має високу стійкість до стирання, що забезпечує довговічність при використанні на треку. Крім того, виробник шин застосував двокомпонентну технологію на зовнішньому плечі шини, щоб забезпечити максимальне зчеплення на крутих поворотах, і жорсткіший еластомер на внутрішній стороні, щоб ще більше підвищити точність кермового управління.


"У багатьох відносинах Mercedes-AMG One - це дуже екстремальний автомобіль з багатьма технологіями, запозиченими з автоспорту вищого рівня", - прокоментував Дірк Хельдманн, керівник відділу розробки шин Mercedes-AMG. «Тому з самого початку розробки було ясно, що вона також повинна мати максимальні характеристики для дорожніх шин. Ось чому ми свідомо вибрали Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Ця шина поєднує гладкий рівень зчеплення з точною керованістю і унікальним дизайном. Боковина повторює силует Mercedes-AMG One і, звичайно, має маркування MO1 — наш рейтинг шин, виготовлених на замовлення для відповідного автомобіля AMG».


Нова шина буде встановлена на всіх 275 автомобілях і вироблятиметься у Клермон-Феррані, Франція. Він буде доступний у двох розмірах для Mercedes-AMG One: 285/35 ZR19 (103Y) XL та 335/30 ZR20 (108Y) XL. Сліки Michelin Pilot Sport будуть доступні у розмірах 285/35 ZR19 спереду та 335/30 ZR20 ззаду.

додано 22.06.22

Якщо вам сподобався цей матеріал, поділіться ним із вашими друзями

Зворотній дзвінок
Готово
Закрити
Закрити
Кошик
Закрити
Оформити замовлення
Продовжити покупки
Авторизація
Реєстрація
Ваш e-mail*
Ваш пароль*
Підтвердження пароля*
Назва підприємства
Контактний телефон
Зареєструватися
Відновити пароль
OK
Закрити