Автокемпінг або прості поради для мандрівок автомобілем

Автокемпінг або прості поради для мандрівок автомобілем

Київ, Україна, 28 квітня 2016 р. – За кілька днів початок травня, тож на українців чекають традиційні щорічні уїк-енди та нові автоподорожі. Але відправляючись на пошуки пригод, ви можете розглядати автомобіль не тільки як засіб пересування в дорозі, але й як елемент комфортного кемпінгу. З шинам Goodyear ви дістанетесь найкрасивіших місць, а з нашими порадами будете готові до перевтілення вашої автівки у зручну тимчасову ночівлю.



1. Де ночувати
Поставте авто на більш-менш горизонтальну ділянку, обов’язково активувавши стоянкове гальмо. Щоб за ніч салон не вкрився конденсатом, відкрийте по діагоналі два вікна. Від дошкульних комах захистить звичайна марля, притиснута дверима.

Найпростіші ліжко-місця – посунуті вперед передні сидіння з розкладеними спинками. Зі знятими підголовниками спинки деяких автомобілів опускаються на рівень задніх сидінь, утворюючи майже повноцінний двоспальний диван. Якщо спинки повністю не опускаються, поставте авто передніми колесами на підйом, щоб передня частина була вище – тіло лежатиме у більш зручному горизонтальному положенні.

В машинах, де багажник автомобіля має рівну підлогу і не відокремлений від салону, можна відкинути вперед спинки задніх сидінь, знявши попередньо задній диван – це робиться без інструментів за кілька хвилин. Ви отримаєте хоч і тверду, але чималу за площею спальну поверхню для кількох людей. Певна річ, багажник треба розвантажити.

2. Що брати
Мінімум правильно підібраних речей забезпечить на відпочинку максимум зручності. Компактна флісова ковдра та надувна подушка в складеному стані займають зовсім мало місця – їх навіть можна возити в салоні постійно, а за потреби з ними можна чудово виспатись. Спальні мішки, термоізоляційні туристичні килимки або надувні матраци допоможуть створити в салоні майже домашній рівень затишку. В особливо холодні ночі зігрітися можна РЕТ-пляшками з гарячою водою.

Світло багаття та місячне сяйво дуже романтичні, але портативні ліхтарики з додатковим комплектом батарейок вдалині від електрифікованої цивілізації кардинально підвищать рівень комфорту і безпеки відпочинку.

Мінімальна аптечка, репеленти проти комах, антисептик для рук і засоби гігієни – це входить в стандартний набір досвідчених мандрівників. Мішки для сміття не лише допоможуть лишити після себе незайману природу у чистому стані, а й знайдуть на природі десятки інших застосувань.

Якщо є змога, подбайте про зв’язок з розряду «про всяк випадок». Простий мобільний телефон з монохромним екраном тримає зв’язок від кількох діб до тижня. Практика мандрівників свідчить, що тисячу разів запасний телефон лежить без потреби, а на тисяча перший допомагає у вирішенні невідкладних питань.

Подбали про себе – подбайте й про свій автомобіль. Досвідченні автомандрівники не виїдуть з дому без запасного колеса, знаку аварійної зупинки, домкрата, буксирувального троса, мінімального набору інструментів, а також манометра та компресора, що працює від підкурювача.

3. Як перевозити
Іноді мандрівка автомобілем – не мета сама по собі, а спосіб дістатися туди, де розпочнуться справжні пригоди. Якщо байдарка або велосипед, параплан або вейкборд не вміщаються всередині салону, перевезіть їх зовні.

Численні зовнішні багажники різних виробників, цін і форм-факторів можна умовно розділити на ті, що монтуються ззаду: на запасне колесо, задні двері або фаркоп, – і ті, що кріпляться на дах. Вони можуть бути спеціалізованими, наприклад призначатися виключно для велосипеда або каное, чи являти собою платформу, до котрої можна монтажними сітками або ременями прикріпити практично будь-що.

Варто пам’ятати, багажники ззаду можуть обмежувати вид в заднє скло, затуляти світлові покажчики повороту і гальмування, ускладнювати доступ до багажного відділення; багажники на даху погіршують аеродинаміку, збільшують габарити автомобіля до півтора метрів. Але, зрештою, отримані зручності компенсують поодинокі недоліки.

Вмістити в автомобіль всі потрібні речі для будь-яких потенційно ймовірних ситуацій в дорозі – неможливо. Але продуманий підхід до організації та необхідний мінімум багажу забезпечать оптимальний комфорт у кожній подорожі автівкою. Тож відправляйтеся на пошуки нових вражень, а шини Goodyear потурбуються, щоб ви отримали максимум задоволення від водіння.

Про Goodyear

Компанія Goodyear – один із найбільших світових виробників шинної продукції. Штат її співробітників складає близько 66 000 осіб. Компанія виробляє свою продукцію на 49 заводах, розташованих у 22 країнах. У двох інноваційних центрах – в Акроні (штат Огайо, США) та Кольмар-Берзі (Люксембург) – розробляються найсучасніші продукти та послуги, які встановлюють високі технологічні та виробничі стандарти галузі.

Асортимент шин Goodyear Dunlop Europe для вантажного транспорту та автобусів включає більше 400 різноманітних моделей в 55 типорозмірах. Провідні автовиробники, такі як DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania та Volvo встановлюють шини Goodyear на свої вантажні автомобілі. Компанія Goodyear також постачає шини для всіх провідних виробників причепів. Завдяки сервісам Fleet First та TruckForce, цілодобовій підтримці на дорогах ServiceLine, сервісу Mobility, онлайн-системі FleetOnlineSolutions та програмі відновлення Goodyear Retread Technologies, компанія Goodyear пропонує широкий спектр спеціалізованих транспортних послуг.
додано 01.01.70

Якщо вам сподобався цей матеріал, поділіться ним із вашими друзями

Зворотній дзвінок
Готово
Закрити
Закрити
Кошик
Закрити
Оформити замовлення
Продовжити покупки
Авторизація
Реєстрація
Ваш e-mail*
Ваш пароль*
Підтвердження пароля*
Назва підприємства
Контактний телефон
Зареєструватися
Відновити пароль
OK
Закрити