Goodyear займається розробкою шин для місяцеходів

Goodyear займається розробкою шин для місяцеходів

Компанія Goodyear Tire & Rubber займається розробкою шин для місячних транспортних засобів у рамках програми Lockheed Martin.

Група компаній, що займається проектом, має намір першою налагодити перевезення вантажів на поверхні Місяця, пояснив американський виробник шин.

«У рамках програми НАСА «Артеміда» з відправки людей на Місяць та створення місячної бази існує явна потреба у транспортуванні по поверхні Місяця, яку ми маємо намір задовольнити, – заявив віце-президент із досліджень Місяця Lockheed Martin Кірк Ширман (Kirk Shireman). – Для цих вантажних перевезень ми розробляємо нове покоління місячних транспортних засобів, які будуть доступні для НАСА, комерційних компаній та інших космічних агентств».

Компанія Goodyear використовує для розробки шин, здатних витримувати складні умови на Місяці свою технологію безповітряних шин. Перед компанією стоїть складне завдання, оскільки майбутні місяцеходи Apollo повинні будуть долати великі відстані по пересіченій місцевості за екстремальних температур. Шини для місяцеходів повинні мати вкрай великий термін служби, високу зносостійкість і здатність витримувати різкі перепади температур – від -130°C вночі до більш ніж 120°C вдень.

«Все, чого ми навчилися в процесі розробки шин для надзвичайно складних умов Місяця, допоможе нам робити якісніші безповітряні шини для Землі», – зазначив старший віце-президент із глобальних операцій та технічний директор Goodyear Кріс Хелсел (Chris Helsel).
додано 02.08.22

Якщо вам сподобався цей матеріал, поділіться ним із вашими друзями

Зворотній дзвінок
Готово
Закрити
Закрити
Кошик
Закрити
Оформити замовлення
Продовжити покупки
Авторизація
Реєстрація
Ваш e-mail*
Ваш пароль*
Підтвердження пароля*
Назва підприємства
Контактний телефон
Зареєструватися
Відновити пароль
OK
Закрити