Тест всесезонних шин для фургонів 225/75 R16 (Auto Bild Reisemobil)

Тест всесезонних шин для фургонів 225/75 R16 (Auto Bild Reisemobil)

Німецький журнал Auto Bild Reisemobil провів випробування всесезонних шин комерційного класу, які, як зазначає видання, користуються все більшою популярністю у європейських власників автобудинків та комерційних фургонів, оскільки теоретично ці шини можна експлуатувати цілий рік та заощадити на сезонному шиномонтажі.
Для тесту було обрано шість моделей шин різних цінових категорій у розмірі 225/75 R16:
• Bridgestone Duravis All Season
• Continental VanContact 4Season
• Goodyear Vector 4Seasons Cargo
• Michelin Agilis CrossClimate
• Rotalla Setula Van 4 Season RA05
• Yokohama BluEarth-Van All Season RY61

Тест включав випробування шин на засніженій дорозі, а також на мокрому та сухому асфальті; Крім цього, експерти враховували рівень шуму та комфорт руху, а також паливну економічність шин.
autobild-table-1-ru.jpg

Перше місце посіла шина преміум-класу Michelin Agilis CrossClimate, яка продемонструвала чудово збалансовані характеристики. Однак справжнім сюрпризом став той факт, що на другому місці виявилася бюджетна модель Rotalla Setula Van 4 Season, яка перевершила дорожчі моделі провідних світових виробників, оскільки продемонструвала ефективну роботу в різних умовах і виявилася комфортно тихою. З мінусів Rotalla досить довгий гальмівний шлях на сухому асфальті.

Третє місце посіла шина Continental VanContact 4Season, що пропонує хорошу керованість у будь-яких погодних умовах у поєднанні з дещо збільшеним гальмівним шляхом на сухому та мокрому асфальті. Четверте місце посіла шина Goodyear Vector 4Seasons, у якої також довгий гальмівний шлях на асфальті та знижена опірність до аквапланування. Однак шини Goodyear отримали досить високі оцінки за керованість на мокрій та засніженій дорозі.

Модель Yokohama BluEarth-Van All Season RY61 посіла п'яте місце. Вона пропонує хороші характеристики керованості на мокрій дорозі, високий комфорт руху і низький опір коченню, проте має дуже середній рівень продуктивності на снігу і небезпечно довгий гальмівний шлях на мокрій і сухій дорозі. На останньому місці розташувалася шина Bridgestone Duravis All Season, яка гарна на снігу, але демонструє слабке зчеплення на мокрому та сухому покритті та середні показники паливної економічності.
«Инженерам, занимающимся всесезонными шинами, еще есть к чему стремиться, – отметили специалисты Auto Bild Reisemobil. – Только Michelin Agilis CrossClimate обладает сбалансированными характеристиками и обеспечивает высокий уровень безопасности при любых погодных условиях, поэтому она единственная получила оценку «Образцовая». Кроме того, всесезонная шина Rotalla, сделанная в Китае, удивила вполне приличными характеристиками – это особенно примечательно, поскольку она стоит вдвое дешевле Michelin».

 
додано 29.06.22

Якщо вам сподобався цей матеріал, поділіться ним із вашими друзями

Зворотній дзвінок
Готово
Закрити
Закрити
Кошик
Закрити
Оформити замовлення
Продовжити покупки
Авторизація
Реєстрація
Ваш e-mail*
Ваш пароль*
Підтвердження пароля*
Назва підприємства
Контактний телефон
Зареєструватися
Відновити пароль
OK
Закрити