Перші шини Conti з поліестером із перероблених ПЕТ-пляшок

Перші шини Conti з поліестером із перероблених ПЕТ-пляшок

Як стало відомо фахівцям компанії  Авітех - Continental стала першим виробником шин, запустивши масове виробництво переробленої поліефірної пряжі, яку отримують з пластикових бутилок з ПЭТ по новому процесу. Новий високоефективний матеріал спочатку буде використовуватися в деяких типоразмерах літніх шин Continental PremiumContact 6 і EcoContact 6, а також у шинах AllSeasonContact. Це повністю замінює обичний поліестер в каркасі вибраних шин. У наборі стандартних шин для легких автомобілів використовується матеріал приблизно з 40 перероблених ПЭТ-бутилок.
Untitled.jpg

Представлена Continental у вересні 2021 року технологія ContiRe.Tex використовує поліефірну нитку, отриману з використаних ПЕТ-пляшок, без будь-яких проміжних хімічних стадій, що робить цю технологію більш ефективною, ніж інші стандартні методи переробки ПЕТ-пляшок у високоефективну поліеф. Пляшки, що використовуються для цієї технології, надходять виключно з регіонів, де немає замкненого циклу переробки. У рамках спеціального процесу переробки пляшки сортуються та механічно очищаються після зняття кришок. Після механічного подрібнення ПЕТ далі переробляється в гранулят і, нарешті, прядіння поліефірної нитки.
«У наших шинах преміум-класу ми використовуємо лише високоякісні матеріали. Відтепер вони включатимуть поліефірну пряжу із ПЕТ-пляшок, виготовлену з використанням особливо ефективного процесу переробки. Ми довели нашу інноваційну технологію ContiRe.Tex до стадії виробництва лише за вісім місяців. Я пишаюся всією нашою командою за це визначне досягнення», — сказав Фердинанд Хойос, який очолює підрозділ Continental із заміни шин у Європі, на Близькому Сході та в Африці. «Ми постійно збільшуємо частку поновлюваних та перероблених матеріалів у наших шинах. Найпізніше до 2050 року ми хочемо використовувати у виробництві шин лише екологічні матеріали».
Всі шини з технологією ContiRe.Tex, які в даний час виробляються на майбутньому етапі виходу на ринок, виготовляються на шинному заводі Continental у Лусадо, Португалія. Шини з технологією ContiRe.Tex мають на боковині спеціальний логотип «Зміст переробленого матеріалу».
У вересні 2021 року Conti представила GreenConcept з використанням у каркасі поліестеру з перероблених пластикових пляшок. Для другого сезону повністю електричної гоночної серії Extreme E, що відкрилася у лютому 2022 року, Continental розробила шину, в якій також використовується ContiRe.Tex. Автомобілі підтримки для Тур-де-Франс цього року також будуть оснащені виключно шинами ContiRe.Tex.


Continental спочатку пропонує PremiumContact 6, EcoContact 6 та AllSeasonContact з технологією ContiRe.Tex у п'яти розмірах кожен.





додано 09.06.22

Якщо вам сподобався цей матеріал, поділіться ним із вашими друзями

Зворотній дзвінок
Готово
Закрити
Закрити
Кошик
Закрити
Оформити замовлення
Продовжити покупки
Авторизація
Реєстрація
Ваш e-mail*
Ваш пароль*
Підтвердження пароля*
Назва підприємства
Контактний телефон
Зареєструватися
Відновити пароль
OK
Закрити